به گزارش میراثآریا، آیتالله «غیاث الدین طهمحمدی» نماینده سابق ولی فقیه در استان همدان ساعتی پیش پس از گذراندن دوره بیماری در یکی از بیمارستانهای شهر قم، دار فانی را وداع گفت.
مرحوم آیتالله «غیاث الدین طهمحمدی»، سال ۱۳۲۶ در یکی از روستاهای فامنین همدان، در یک خانواده مذهبی و متدین متولد شد و با توجه به استعداد فوق العاده و علاقمندی به روحانیت و برخورداری از نبوغ خاص در همان اوایل زندگی به دعوت برادر خود حجت الاسلام حاج میرزاعلی محمدی در سن ۱۲ سالگی برای تحصیل در حوزه علمیه قم رهسپار آن دیار مقدس شد.
درس مقدمات را نزد برادر خود و سطوح عالی را نزد آیت الله العظمی نوری همدانی و آیت الله مشکینی و آیت الله خزعلی طی کرده و برای فراگیری دروس خارج فقه و اصول سالها در محضر آیات عظام حضرت امام (ره)، میرزا هاشم آملی، شیخ مرتضی حائری تلمذ کرده و منظومه حکمت را نزد شهید مفتح و حکمت متعالیه، مباحث عرفانی و تفسیری را در خدمت علامه طباطبایی، آیت الله العظمی جوادی آملی، علامه حسن زاده آملی و شهید مطهری فرا گرفت.
آیت الله طهمحمدی در عرصههای مختلف انقلاب اسلامی حضور فعال و پر ثمر داشت و پیش از ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ شمسی به فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی پرداخت و بارها بازداشت شد و در واقعه مدرسه فیضیه نیز مورد ضرب و شتم فراوان قرار گرفت، همچنین در بیشتر راهپیماییهای طلاب حوزه علمیه قم حضور داشته و در سفرهای تبلیغی و سخنرانیهایش، چند مرتبه از سوی ساواک دستگیر و زندانی شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مدتی در دفتر حضرت امام (ره) در قم به فعالیت پرداخته و در دوران دفاع مقدس نیز با حضور در جبهههای دفاع مقدس فعالیت داشته و مشغول جمع آوری کمکهای مردمی برای رزمندگان اسلام در استان بود.
مرحوم طهمحمدی در سال ۱۳۶۱ از سوی دفتر حضرت امام (ره) به امامت جمعه فامنین منصوب شد و در طول ۲۳ سال امامت جمعه به انجام خدمات فراوانی در زمینههای فرهنگی، حوزوی، عمرانی، اقتصادی و اجتماعی پرداخت و پس از کناره گیری آیت الله موسوی همدانی از امامت جمعه همدان، از طرف رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان همدان و امامت جمعه این شهر منصوب شد. آیت الله غیاث الدین طهمحمدی ۱۴ سال مسئولیت نمایندگی ولی فقیه و امام جمعه همدان را بر عهده داشت.
بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا که با مصوبه نشست ۵۵۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی، برای شناخت و معرفی شخصیت و آثار ابنسینا، نابغه و فیلسوف و پزشک بزرگ ایرانی و تکریم و بزرگداشت او در سال ۱۳۸۳ تشکیل شد آیت اله محمدی از سال ۱۳۹۰ ریاست این بنیاد را بر عهده داشت.
انتهای پیام/
نظر شما